BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyedmilliós fizetés a jó közérzet kulcsa

Havi 30–55 ezer forintot költhetnek magukra a magyar fiatalok, akik – mint az a GKI és a Jófogás közös felméréséből kiderül – átlagosan 145 ezer forintot keresnek havonta, de 50 százalékos fizetésemelés után éreznék elégedettnek magukat.

Pénzügyi nehézségeiken sokan apróbb ingóságaik eladásával is enyhítenek időnként. A 10 ezer aktív internetező megkérdezésével készült felmérés nagyon elégedetlennek mutatja a társadalmat, a válaszolók szerint legalább 250 ezer forintos havi nettó jövedelem fölött jut csak megtakarításra és időnként extrákra is a dolgozóknak.

Csak minden harmadik válaszadó nyilatkozott elégedetten az anyagi helyzetéről, 14 százalékuknak viszont az alapvető és a kötelező kiadások után semmire nem marad pénze. A pénzügyi problémákat jellemzően a hiteltörlesztés okozza, a többség lakáskölcsönt és diákhitelt törleszt. Akik nettó 120 ezer forintot keresnek, hetente legfeljebb 10 ezer forintot költhetnek magukra, a többség ennél is kevesebbet, havi 30 ezret. A kötelező kiadások után az Y generáció­nak sem marad 55 ezer forintnál több szabadon elkölthető kerete. A válaszadók 70 százaléka véli úgy, hogy felnőttebb életet akkor élhetne, ha 50 százalékkal többet keresne. Az életkor előrehaladtával a keveset keresők elégedetlensége is fokozatosan nő, de a legfiatalabbakat, a Z generáció tagjait még nem igazán izgatja a pénz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.