BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem gyógyított a gyógyítónak reklámozott alvásszett, büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Dolce Notte Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Sogni D’oro Ceramica alvásszett elnevezésű termék népszerűsítése során.

A vállalkozás azt állította, hogy a bio kerámia rostszállakkal átszőtt alvásgarnitúrája „az általunk alvás közben kibocsátott hőt infravörös sugarak formájában megőrzi” és így a termék alkalmas betegségek megelőzésére, gyógyítására, kezelésére, valamint kedvező hatást gyakorol az emberi egészségre. A vizsgálat során azonban a vállalkozás nem igazolta megfelelően, hogy az alvásszett ténylegesen rendelkezik a hirdetésekben szereplő hatásokkal.

Fontos kiemelni, hogy az olyan fogyasztó, akinek valamilyen működési zavar, rendellenesség áll fenn a szervezetében, az kiszolgáltatottabb helyzetben van a vállalkozások tájékoztatásaival, reklámjaival szemben - írja a GVH.

A hivatal ezárt 4 547 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást. A bírság meghatározásánál súlyosító körülményként értékelték, hogy a hosszú ideig elhúzódó reklámozás miatt a tájékoztatások a fogyasztók széles rétegéhez eljutottak, illetve azt a körülményt, hogy a vállalkozás az egészségügyi problémákkal küzdő, sérülékeny fogyasztói réteget célozta meg.

tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Sogni D’oro Ceramica alvásszett elnevezésű termék népszerűsítése során.VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.