BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német cégek "kirúgták" a hitelminősítőt

Rövid időn belül két német nagyvállalat is felmondta együttműködését a Standard & Poor's hitelminősítővel.

Az építőiparban érdekelt Heidelberg Cementnél csütörtökön közölték, hogy a jövőben nem tartanak igényt a világ legnagyobb hitelminősítőjének szolgálataira. A másik két minősítővel - Fitch, Moody''s - viszont továbbra is együtt kívánnak dolgozni. A Heidelberg Cement nem indokolta a döntést.

lőző nap a német posta érdekeltségi körébe tartozó DHL gyorsposta szolgáltató mondta fel szerződését az S&P-vel, és igazolt át a konkurensekhez. Döntésük mögött, mint mondták, "pusztán anyagi megfontolások állnak".

A német posta egyike annak a tizenegy, a DAX tőzsdeindex kosarában szereplő vállalatnak, amely néhány hónappal ezelőtt levélben fejezte ki nemtetszését az S&P díjainak drágulása miatt. A tiltakozáshoz a posta mellett többek között a VW és a Siemens is csatlakozott, de eddig csak a posta lépett az ügyben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.