BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a második a spanyol-portugál - A vb kedvenc meccsei

A labdarúgó-világbajnokság 48 csoportmérkőzése és a nyolcaddöntők tovább fokozták a nézők lelkesedését. A rangadó mérkőzései miatt eddig 7 millió 590 ezren kapcsoltak a Magyar Televízió csatornáira, vagyis a teljes népesség több mint 82 százaléka volt kíváncsi a közvetítésekre. Az előttünk álló 8 meccs valódi drámai összecsapásokat sejtet, ez nagy valószínűséggel a nézőszám további növekedésében is jelentkezni fog.

A Magyar Televízió közlése szerint a kieséses szakaszba érkezve a délutáni nézőszámok és az esti nézettségek is 25 százalékkal emelkedtek. A 16 órakor nyolcaddöntők közönsége átlagosan 810 ezer főre emelkedett, a legjobb tizenhat csapat összecsapásai közül a 20.30-kor kezdődőket pedig átlagosan 1 millió 320 ezer televíziónéző követte figyelemmel.
 
A legnézettebb mérkőzések is mind nyolcaddöntők: a csúcson a június 28-ai Brazília - Chile viadal áll, amit átlagosan 1 millió 420 ezren néztek végig – a nyilvános helyeken elhelyezett kivetítők közönségét nem számítva. A második helyre a Spanyolország – Portugália csatát juttatta 1 millió 360 ezer néző, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az Argentína-Mexikó mérkőzés kerül, amit 1 millió 330 ezer tévéző választott.
 
Június 11-e óta a világbajnokság az m1 egész napra vetített közönségarányát stabilan 20 százalék körül tartja, főműsoridőben pedig 22 százalék fölé emeli. Maguknak a meccseknek ennél jóval magasabb, 30 és 40 százalék közötti a nézői részesedése. A 18-49 éves férfiak körében jelentős elmozdulás látható az m1 irányába, délutánonként a tévéző fiatal férfiak közel 40 százaléka választja az m1-et. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.