BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokon belül eldőlhet a Népszava sorsa

Kétszer már meg akarták venni a Népszavát, s most újabb ajánlattal keresték meg a lapot, így a hétvégére eldőlhet, hogy a dolgozói egyesülettel folyó tárgyalások eredményeként megszerzik-e a lap alapítói jogát, mondta Horváth László, a Jókai utcai MSZP székházat is megszerző Geoholding Zrt. meghatározó tulajdonosa a Klubrádió Szabad Sáv című adásában.

A Geoholding birtokolja jelenleg egyebek mellett a Vasárnapi Híreket és a Szabad Földet is. A Népszava megvásárlása után a szerkesztőséget összevonnák a Vasárnapi Hírek szerkesztőségével, és a Vasárnapi Hírek a napilap hétvégi kiadása lenne. Horváth László azt is elárulta, szeretné, ha a közös szerkesztőséget Vince Mátyás, az MTI korábbi elnöke vezetné - olvasható a Nol.hu oldalán.

Ahhoz, hogy a lap piaci alapon megálljon a lábán, ahhoz egy racionális szerkesztőségi létszámot alakítanának ki, elképzeléseik szerint ez körülbelül negyven fő lenne. Hangsúlyozta azonban, hogy a vásárlás nem mehet végbe a dolgozói egyesülettel való megállapodás nélkül. Egyébként a jelenleg egyszázalékos tulajdonrészt birtokló Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális Kulturális és Segélyező Egyesülete is ajánlatot tett a lapra, amelynek ára 29 millió forint. A lap jelenlegi struktúrájában évi 200 millió forint veszteséget termel, hangzott el - írja a Nol.hu.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.