BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összeomlás vagy rugalmasság? A második nap az M1-en

Az első nap tragikomédiába illő jelentei és néhol 0,0 százalékos nézettsége után hétfőn újra összeomlott az állami tévé. A délután az előzetesen tervezett programtól eltérve órákon át adták megszakítás nélkül a parlamenti ülést.

Ez akár jó hír is lehetne a törvényhozás munkáját követőknek - a múlt héten még arról volt szó, hogy a közel nyolcvanmilliárdos keretbe nem fér bele a parlamenti adás -, csakhogy az Origo úgy értesült: a sok kezdő újságíró miatt több anyag nem készült el és ezért döntöttek az adásbiztonság érdekében a parlamenti közvetítés mellett. Így legalább 3 órán keresztül híradók és saját élő bejelentkezés nélkül ment az M1 adása.

Arról is vannak információi a portálnak, hogy a vágók csak a múlt második felében ismerkedhettek meg először a teljesen új programokkal és a stúdiószemélyzetnek is alig volt ideje gyakorolni.

Az MTVA szerint nem ilyen problémákról van szó, mindössze rugalmasságot tanúsítottak, mert a parlamenti ülésnek nagy hírértéke volt. Az Index kérdésére azt válaszolták a hétfő délutáni parlamenti adásról: "az M1 szerkesztői a mai napirendre való tekintettel (pl. Interpellációk és azonnali kérdések), az ellenzék megjelenésének biztosítására döntöttek az élő kapcsolásról. Ahogy azt korábban is jeleztük, amennyiben hírértékű események zajlanak bárhol, amelyek az ország vagy annak egy jelentős részére befolyással bírnak, azokról az M1 mindenkor beszámol".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.