BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Teljes átalakítás előtt áll a TV2 - Interjú

A most bejelentett csoportos létszámleépítés a TV2 tavasszal indított átszervezésének egyik állomása – nyilatkozta lapunknak Simon Zsolt vezérigazgató. A lépés célja nem elsősorban a költségcsökkentés – bár kétségtelenül lesz ilyen hatása is –, hanem egy olyan szervezeti felépítés kialakítása, amely rugalmasan tud reagálni a piaci változásokra.

– A napokban csoportos létszámleépítést jelentettek be
a cégnél. Mi az elbocsátások oka, mely szervezeti egységeket érinti, és hány munkatársuktól válnak meg?

– A most a törvényi kötelezettségek miatt bejelentett csoportos létszámleépítés a TV2 tavasszal indított átszervezésének egyik állomása. Működésünk átalakításának nem elsősorban a költségcsökkentés a célja – bár nyilvánvalóan pénzt is takarítunk meg ezzel –, hanem egy olyan szervezeti felépítés kialakítása, amely rugalmasan tud reagálni a piaci változásokra. Eddig ugyanis olyan nagyvállalati struktúrában működött a csatorna, amely folyamatosan ki tudta szolgálni a különböző saját műsorokat. Most arra próbálunk berendezkedni, hogy amikor egy műsor kapcsán szükségünk van valamire, akkor arra a legmegfelelőbb embereket versenyeztetés útján szerezzük be a piacról. Mivel még a közepén sem vagyunk az átszervezési folyamatnak, amely talán 2012 végére fejeződhet be, nem tudom megmondani, hogy a leépítések a 360 körüli dolgozói létszámból hány főt érinthetnek.

– A dolgozói létszám csökkentése mellett milyen elemei vannak még a TV2 átalakításának?

– Az átalakítási folyamatban kiemelt szerepe van a technológiai megújulásnak is: bevezetjük a digitális archívumot, virtuális, úgynevezett greenbox stúdióba kerülnek az aktuális műsorok, automatizáljuk az adáslebonyolítást. Gyakorlatilag olyan technológiai lépéseket teszünk meg, amelyeknek köszönhetően más struktúrában működik majd a gyártás. Mindennek a nézők és rajtuk keresztül a hirdetők is élvezhetik az előnyeit, ennek a folyamatnak volt például az egyik első eleme a 16:9 formátumra való átállás, illetve folyamatosan állunk át olyan megoldásokra, amelyek a képernyőn a tartalmakat még élvezhetőbbé teszik. A technológiai beruházások értéke több millió euró, így nem tudok azzal a vélekedéssel egyetérteni, hogy megszorítások lennének a csatornánál.

Az interjú teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.