BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A foci Eb-re elkészül, de nem kap engedélyt a Szerencsejáték Zrt. új oldala

Az ígéretekkel és a tervekkel ellentétben nem tudja a júniusi labdarúgó Eb előtt elindítani teljesen új sportfogadási oldalát a Szerencsejáték Zrt.

Elkészült ugyan a Szerencsejáték Zrt. új online sportfogadási oldala, és már hetek óta folyik a felület belső tesztelése is, de az eredeti tervekkel ellentétben csak a június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság után tudnak kilépni vele a nagyközönség elé.

„A tesztidőszak lezárultát követően, illetve amint a NAV Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya engedélyezési folyamata lezárul, beindítjuk az oldalt. Az Európa-bajnokságra addig is változatos Tippmix/Tippmax fogadási kínálattal és az ezt támogató kampánnyal készülünk. A fogadási kedv a nagy nemzetközi labdarúgó tornák idején egyébként jelentősen megnő, az ebből származó forgalom ilyenkor még zászlóshajónkét az Ötöslottóét is megelőzheti” – közölte a Világgazdasággal a Szerencsejáték Zrt. Az új oldal egyébként szolgáltatásaiban és a kínált fogadások számában is kiemelkedő változást hoz majd a cég eddigi fogadásaihoz képest. „Új fogadási típusokat, hosszú távú és élő fogadásokat is fogunk kínálni fogadóinknak. Gyorsan, 3 éven belül megtérülő beruházással számolunk” – írták.

Szentpétery Kálmán, a cég elnök-vezérigazgatója még januári, lapunknak adott interjújában büszkélkedett el azzal, hogy a legnagyobb nemzetközi oldalakhoz hasonló kínálatot nyújtó sportfogadási oldallal rukkolnak elő júniusban. Már 2012-ben néhány milliárdos árbevételt terveztek ezen a területen elérni – ebben a nyári foci Eb is segíthetett volna – 2–3 éven belül pedig több tíz milliárd forintos forgalomra számítanak.

Az oldal kialakításának és hat évre szóló működtetésének szerződését még 2011 végén írták alá az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó Gtech-G2 szolgáltatóval. Utóbbit az online sportfogadási megoldások legnagyobb európai szereplői között tartják számon. Az oldal létrehozása pedig nettó 528 millió forintba került. A cég szerint a hosszadalmas tesztelés a játékosok védelme szempontjából is fontos, mert az a cél, hogy a játékokat és a nyeremény-kifizetéseket is maximálisan megbízható és legális környezetben kínálják majd. Valószínűsíthető, hogy a cég kezdetben csak a belföldi piacra kíván majd fókuszálni, ugyanis a fogadási portál csak magyar nyelvű lesz. Nem véletlen azonban, hogy az állami cég előbb-utóbb, de belép a töretlenül bővülő online piacra. Csak becsült adat szakmai körökből: a hazai játékosok a külföldi internetes oldalakon 40–80 milliárd forint forgalmat generálnak. A regisztrált játékosok száma pedig félmillióra tehető.

Bármire lehet fogadni

A legnagyobb nemzetközi internetes fogadóirodák azonban természetesen nem hagyják cserben ügyfeleiket. Az adóparadicsomnak számító Gibraltárról üzemeltetett Bwin oldalán például már javában lehet fogadni (akár erre is: kap-e svéd focista piros lapot az Eb alatt), külön a labdarúgó Eb alkalmából bővítették a kínálatukat.

A Bwin-csoport nyilvánosságra hozott, a PartyGaminggel közös első teljes éves eredményei több mint bíztatóak. A cég teljes bevétele 816 millió euró volt (a 2010-es 814 millióhoz képest). Érdekes módon a növekedést a sportfogadás és a kaszinó típusú játékok okozták, a pókerbevétel közel 20 millió euróval csökkent.

A Bwin-csoport nyilvánosságra hozott, a PartyGaminggel közös első teljes éves eredményei több mint bíztatóak. A cég teljes bevétele 816 millió euró volt (a 2010-es 814 millióhoz képest). Érdekes módon a növekedést a sportfogadás és a kaszinó típusú játékok okozták, a pókerbevétel közel 20 millió euróval csökkent. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.