BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A győri fociklub ma rendezte az adótartozását - NAV-végrehajtás több klub ellen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisa szerint adóhatósági végrehajtás van folyamatban több NB I-es klub ellen . Az adótartozásról szóló információ helytálló azzal a rendkívül fontos megjegyzéssel, hogy a Győri Eto FC tárgyalásban volt a NAV-val e tartozás pénzügyi rendezését illetően - közölte a győri klub lapunkkal. A Győri Eto FC ma banki átutalással teljesítette az aktuális fizetési kötelezettségét, az ennek megtörténtét igazoló banki átutalást a délelőtt folyamán bemutatták a NAV vezető munkatársainak is. A klub így már rendelkezik a NAV-ot érintő aktuális kötelezettségek teljesítését követően nullás igazolással - írták lapunknak.

A végrehajtás alatt állók listájában ott van a Diósgyőr Futball Club, a Kecskeméti Tornaegylet Labdarúgó Kft., és az azóta már kiesett Kaposvári Rákóczi is. Ezt az információt a NAV külön is megerősítette az mfor.hu-nak.

A győriekkel szinte egy időben reagálta a Diósgyőr is, szerintük a hír nem igaz: mint írják, a Diósgyőr FC Kft. ellen végrehajtási eljárás nincs folyamatban, a cégnek nincs lejárt köztartozása sem.

Emiatt azonban egyelőre nincs veszélyben a klubok élvonalbeli szereplése. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hatályos klublicensz szabályzata alapján ugyanis csak akkor van eljárási kötelezettsége az MLSZ-nek, ha jogerős felszámolási és/vagy végelszámolási eljárás indul a szervezetek ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.