BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Einhell megvette a kwb-t

A felügyelő bizottság döntése értelmében a német Einhell csoport felvásárolta a kwb tools GmbH & Co. KG-t - áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A kwb egy nemzetközi kereskedelmi- és szolgáltató vállalat, amelynek székhelye a Bréma melletti Stuhr-ban található. A felvásárlás révén Európa egyik vezető elektromos szerszám- és alkatrészgyártó vállalata az Einhell csoport része lesz.

Az Einhell becslése szerint a felvásárlástól 2012. decemberéig 15-20 millió eurós forgalomnövekmény várható. Emellett a felvásárlás eredményeként az Einhell a jövőben képes lesz arra, hogy valamennyi szerszámgéphez kiváló minőségű és teljes körű alkatrészellátást biztosítson, és ezáltal a kwb-vel közösen a barkácsáruházak és szakkereskedések vonzóbb partnerévé váljon.

Ez kiválóan illeszkedik az Einhell nemzetközi stratégiájába, és segíti a vállalatot abban, hogy az Einhell prémium („A” kategóriás) márkává váljon - áll a közleményben. "Bízunk a kwb motivált és erős csapatában, és velük együtt bizakodva tekintünk előre a még sikeresebb jövőbe." - nyilatozta a tranzakció kapcsán Andreas Kroiss, az Einhell Germany AG elnöke.

Itthon is erősítenének

A magyarországi piacon az integráció eredményeképpen tovább erősödhet az Einhell márka tekintélye és piaci részesedése - jelentette ki a magyarországi Einhell ügyvezetője, Mari József. Hozzátette: a piacon egyedülállóan széles palettával rendelkező Einhell további lépéseket tesz az áruházak és a kereskedelmi partnerek teljes körű kiszolgálása érdekében.

A kwb ügyfeleit pozitívan érinti a felvásárlás: az anyavállalat stabilitása és műszaki fejlesztési potenciálja mellett profitálnak az erős kwb márkából is.

A kwb ügyfeleit pozitívan érinti a felvásárlás: az anyavállalat stabilitása és műszaki fejlesztési potenciálja mellett profitálnak az erős kwb márkából is. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.