BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EKÁER: Segítő szoftvert fejlesztettek

Jelentősen megkönnyítheti a vállalkozások EKÁER-adminisztrációs terheit az a program, amelyet a Pannon Szoftver Kft. fejlesztett ki, és amely képes kinyerni a kötelező elemeket a szállítólevélből, és továbbítani azokat az adóhatóság felé. „Jellemző eset, hogy az ömlesztett árut szállító kamion a hídmérlegelést követően kap egy szállító levelet.

Ezt nagyban lassítja az EKÁER szám kikérése” – mondta Poór Károly, a cég marketingigazgatója. A megoldás, hogy egy közbeékelt program a kötelező elemeket egyébként is tartalmazó szállítólevélből kinyeri a szükséges adatokat, elküldi a NAV-nak, az onnan visszaérkező EKÁER-számot pedig egy etikettnyomtatóra továbbítja. Az így kapott vonalkód a szállítólevélre ragasztható. „A rendszer a különböző kiterjesztésű adatfájlokkal is elboldogul, igaz, esetenként a megbízó oldalán is szükség van informatikai beavatkozásra” – tette hozzá Poór Károly.

Az EKÁER-kalkulátor itt érhető el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.