BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai Las Vegast építhet Spanyolország

Kaszinók, hotelek, golfpályák: Madrid kapui közelében 22 milliárdeeuró ráforditással és akár 260 ezer munkahely létesitésével egy európai Las Vegas fog létrejönni - írja az N24 német hírtévé.

A gigantikus szórakoztató park, egyfajta európai Las Vegas építése a tervek szerint már ez év végén elkezdődik.

Az amerikai befektetők a múlt hét végén egyeztették terveiket a spanyol főváros illetékes regionális önkormányzatával. Az óriási projekt mögött a 79 éves Sheldon Adelson nagyiparos húzódik meg, a Las Vegas Sands Corporation cégével. A komplexumban, amely csak 18 év múlva készül el, hir szerint tizenkét hotel létesül, továbbá hat kaszinó, egy kongresszusi központ, három golfpálya, szinház, bevásárló központok, bárok és éttermek. Adelson már hasonló létesitményeket működtet Las Vegasban, Macaóban és Szingapúrban. A Las Vegas Sands főnöoke, Michael Leven közölte, hogy a vezetése alatt álló csoport a befektetés összegének 35 százalékát maga fogja előteremteni. A többi pénz pedig összejön majd - igérte. A befektetők között spanyol bankok is szerepelnek. Az N24 megjegyezte, hogy a gazdasági válság és a magas munkanélküliség ellenére Spanyolországban ellenállás mutatkozik a nagyprojekttel szemben. Egy tucatnyi környezetvédelmi szervezet és a politikai baloldal szövetsége birálta a Las Vegas Sands céget, amely a szerencsejáték szigetét akarja létrehozni és adókedvezményekre számit. Attól is tartanak, hogy a játékparadicsom prostitúciós központtá válik és bűnözőket vonz majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.