BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország új turisztikai látványosságai

Többszintes fedett állatpark és Ócenárium, óriáscsúszdás fürdőkomplexum, tematikus élményfürdő: gőzerővel készülnek Magyarország új turisztikai látványosságai, amelyek uniós forintmilliárdok segítségével épülhetnek meg.

Jövőre a tervek szerint nyolc úgynevezett kiemelt turisztikai projekt valósulhat meg szerte az országban az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretén belül.

A kiemelt projektek olyan stratégiai jelentőségű, volumenükben jellemzően nagy, zászlóshajó jellegű beruházások, amelyek hazánk emblematikus kínálati elemeiként jelenhetnek majd meg a turisztikai piacon, és versenyelőnyhöz juttathatják hazánkat a külföldi vendégekért folyó küzdelemben.

A lapunk által megkérdezett, a kiemelt beruházásokban érdekelt piaci szereplők szerint a hasonló kaliberű projekteknek nagyon hosszú, akár 10-20-25 év is lehet a közvetlen megtérülésük, azonban az elkészült attrakciók a különböző rájuk épülő szolgáltatók, hotelek, vendéglátóhelyek által az egész térség gazdaságát felpezsdíthetik, munkahelyeket teremthetnek, az érintett önkormányzatoknak pedig milliós nagyságrendű plusz adóbevételt generálhatnak.

Az egyes beruházások akár meg is duplázhatják az adott városba érkező vendégek számát.

Az ÚMFT ennek megfelelően kiemelten kezeli a turisztikai fejlesztéseket: a 2007-2013 időszakban összesen 300 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

 

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.