BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vágóhídra költené Csányi az OTP-eladásból érkező pénzt?

Csányi Sándor egy gigavágóhídra fordíthatja az OTP-részesedésének eladásából befolyó 7,8 milliárd nagy részét értesült a Népszabadság. A beruházás előkészítése a lap értesülése szerint folyik, a mohácsi önkormányzattal már tavaly év végén aláírták a szerződést.

Korábbi hírek szerint komoly fejlesztési munkák folynak a Csányihoz tartozó Bonafarm-csoporton belül - írja a nol.hu. A portfólió egyik meghatározó egységénél, a Bóly Zrt.-nél az öntözési rendszer jelentős fejlesztése folyik, emellett a csoporton belül állattenyésztési teleprekonstrukciókat is végeznek. A lap szerint szerint ezek mindegyike nagy falat, mindkét program milliárdos nagyságrendű.

Amennyiben a most értékesített részvényekből származó pénzeket valóban beruházásra fordítják, akkor mégis az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Bonafarm egy már régóta dédelgetett elképzelése lesz a középpontban. A cég már jó ideje tervezi, hogy felépíti az ország legnagyobb vágóhídját a déli országrészben.

A Népszabadság azt írja: ezzel kapcsolatban tavaly év végén el is dőlt, hogy a beruházásért folyó versenyben Mohács városa lett a befutó. Az önkormányzattal a Bonafarm és a Pick Szeged alá is írta az erről szóló szerződést. A projekt költségeit mintegy tízmilliárd forintra becsülik. A most értékesített részvénycsomag méretéből arra lehet következtetni, hogy a forrás nagyobb része erre az üzemre kell.

A korábbi tervek szerint a kivitelezést még idén ősszel elkezdenék, míg a munkák 2014-ben fejeződnének be, s az üzemszerű munka 2015-ben indulhat. A beruházás szükségszerűségét az magyarázza, hogy ezzel a kapacitással a Bonafarm európai léptékkel mérve is jegyzett céggé válna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.