BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a várva-várt adat az USA-ból

Az amerikai Munkaügyi Minisztérium nyilvánosságra hozta a decemberi munkanélküliségi adatot. A helyzet rosszabb az elemzői várakozásoknál.

A mai bejelentés szerint a munkanélküliség novemberhez hasonlóan az év utolsó hónapjában is 10 százalékot tett ki az Egyesült Államokban. A múlt hónapban 85 ezer főt bocsátottak el. Mindez azt jelenti, hogy az amerikai gazdaság nem váltotta be az elemzők reményeit - tudósít az AP.

Mint arról ma délelőtt beszámoltunk, a befektetők és elemzők arra számítottak, hogy 8 ezerrel csökken a leépítések mértéke, sőt, egyesek abban reménykedtek, hogy megfordul a trend és megáll a foglalkoztatottak számának csökkenése a tengerentúlon.

Munkanélküliség szempontjából ma a rossz hírek uralkodnak, korábban az Eurostat közölte, hogy az eurózónában soha nem látott magasságba szökött az állástalanok aránya. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.