BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végigrohant a bika a világ piacain

A világ legfontosabb tőzsdéi jó hangulatban kezdték a napot. A befektetők bizakodását a karácsonyi szezon forgalmi adatai táplálták, valamint az a remény, hogy a mai amerikai foglalkoztatási adat a válság enyhülését jelzi.

Az ázsiai piacokon az exportorientált vállalatok eredményei javították a hangulatot. A Toyota, a Sony és más hasonló vállalatok pozitív decemberi eladási adatokról számoltak be és javították előrejelzéseiket. A megnövekedett karácsonyi forgalom megtette a hatását a kontinens börzéin, annak ellenére, hogy a kínai gazdaságot jelenleg a "túlmelegedéstől" való félelem miatt fékezik - tudósít az AP.

A figyelem délután az amerikai foglalkoztatási adatra koncentrálódik, a várakozások szerint a mai bejelentés 10,1 százalékos munkanélküliségi arányt jelez, a remények szerint decemberben már csak 8 ezer munkahely szűnt meg az Egyesült Államokban.

Az európai tőzsdék mindegyike felfelé indult a nyitás után. A FTSE 0,3 százalékot, a DX 0,5 százalékot, a CAC-40 0,6 százalékot erősített. A tengerentúlon az S&P 1,2 százalékos emelkedése szintén magasabb nyitást feltételez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.