BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem ért ilyen keveset az euró a svájci frankkal szemben

A svájci frank történelmi csúcsra emelkedett az euróval szemben hétfőn, és a szakértők szerint a frank tovább drágulhat az euróövezeti adóssággondokkal kapcsolatos aggodalmakra.

Eközben az euró bő kétheti mélyponton állt délután a dollárral, és rekordmélységben az ausztrál dollárral szemben is. A kereskedőket továbbra is elsősorban a Moody''s nemzetközi hitelminősítőnek az a múlt heti döntése befolyásolta, hogy egyszerre öt fokozattal rontotta Írország hitelbesorolását.

Röviddel 17 óra után az euró 1,2638 svájci frankra gyengült. A svájci frank még soha nem volt ilyen erős azóta, hogy 1999-ben bevezették az eurót.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Ugyanekkor az euró december eleje óta legalacsonyabb szinten, 1,3107 dolláron állt. Eközben rekordalacsonyra csökkent az euró árfolyama az ausztrál dollárhoz képest, egy euró 1,3208 ausztrál dollárt ért.

A svájci frank 218,71 forintra drágult hétfőn késő délutánra, miután reggel még 213,62 forintot ért. A svájci frank szeptemberben 225 forint körüli csúcson állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.