BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Moody's vörösbe lökte a BÉT-et

Zárásra ledolgozott hátrányából a BUX, a vezető részvények azonban jelentős mínuszokkal zárták a hét első kereskedési napját. A vezető európai indexek továbbra is minimális pluszban tartózkodnak, a tengeren túli indexek pedig minimális mínuszban mozognak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,69 százalékos mínusszal zárta a hétfői kereskedést, így a tőzsdeindex 21 370,03 ponton várja a folytatást.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A tőzsdét a reggeli Moody’s leminősítés híre úgy mélybe lökte, hogy majd minden részvény veszített értékéből. A nap vesztese a Richter lett, a gyógyszeripari részvények árfolyama 1,94 százalékkal csökkent, így záráskor 42 800 forinton jegyezték azokat. Az MTelekom is hasonlóan rosszul teljesített hétfőn. A távközlési papírok árfolyama 1,46 százalékos csökkenést követően 537 forinton áll.

Az OTP a kereskedés során végig negatív tartományban mozgott, azonban zárásra sikerült nyitóértékére erősödnie, így a bankpapírok 5 250 forinton fejezték be a kereskedést.

A legnagyobb mozgást napközben a Mol mutatta, a délelőtt folyamán még erős mínuszban jártak az energiapapírok délutánra pluszba kerültek azonban zárásra fokozatosan 0,02 százalékos mínuszba süllyedt az árfolyam. Az energiapapírok így 19 800 forinton zártak.

A vezető európai tőzsdeindexek minimálisan, ugyan de növekedtek hétfőn délutánra. A német DAX 0,04 százalékos, a lengyel WIG20 1,29 százalékos pluszt ért el. A tengeren túli piacok mínuszban kezdték a kereskedést. A Nasdaq 0,07 százalékos, az S&P 500 0,17 százalékos mínuszban jár.

A Moody''s kiütötte a forintot is

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.