BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal a Richter-papír: tetszik a piacnak a svájci vétel

Nem követi a régiós indexek csökkenését a BUX. A Richter akvizíció hírére a gyógyszergyátó papírjai szárnyalnak a tőzsdén.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX elszakadt a régiós német DAX és a lengyel WIG20 indexektől, melyek veszítenek értékükből. A BUX fél tizenkettőkor 0,44 százalék pluszban jár, így 23 488,93 ponton áll a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt csupán az OTP veszített értékéből a délelőtt folyamán, a bankpapírok jegyzése 0,47 százalékos csökkenést követően 5 404 forinton történik.

A Richter-papírok szárnyalnak, a délelőtt 2,62 százalékkal emelkedett a gyógyszeripari-papírok árfolyama, így azokat 48 215 forintért adják. A gyógyszergyártó ma reggel akvizíciós hírrel ébresztette a befektetőket. A bejelentés szerint 150 millió svájci frank (30 milliárd forint) értékű tranzakció keretében szerezte meg a svájci székhelyű PregLem 100 százalékos pakettjét – számolt be a Cashline.

A Mol papírjai 0,23 százalékkal 21 400 forintig erősödtek. Az MTelekom részvényeit 0,45 százalékkal magasabb 663 forintos szinten jegyzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.