BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanó profitkilátások a Sharpnál

A Sharp jelentősen lefelé módosította profittal kapcsolatos várakozásait, miután az elmúlt fél évben az LCD TV és telefon ágazat rendkívül gyengén szerepelt.

A cég az áprilistól szeptemberig tartó időszakra 242 millió dolláros nettó profitot vár, ez 44 százalékkal alacsonyabb, mint a korábbi előrejelzések – írja a PC World.

A Sharp LCD és telefon üzletága igen rosszul szerepelt az elmúlt fél évben. A hanyatlás fő oka a lap szerint, hogy Japánban csökkentek a telefon eladások. A készülékeket forgalmazó szolgáltatók az elmúlt időszakban csökkentették a telefonok után adott kedvezményeket.

Ráadásul igyekeztek a teljes árat kifizettetni a vevőkkel már az első 25 hónapban. Ennek következtében a japán felhasználók a korábbinál ritkábban cserélik le mobiljaikat.

Emellett az erősödő versenyben a vártnál rosszabbul teljesített az LCD TV üzletág is. Az első félévre vonatkozó üzleti jelentéseket október közepén teszi közzé a Sharp.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.