BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint 220 forintnál a svájci frank!

A svájci frank új történelmi csúcsra erősödött az euróval szemben, miután a jen átvitte a 80-as szintet a dollár ellenében.

A svájci frank új történelmi csúcsra erősödött az euróval szemben, miután a Japán katasztrófa mélyült. Szerdán még 1,28-as kurzus fölött állt az euró a frank ellenében, majd délutánra 1,26-ig süllyedt, miután Günther Öettinger, az EU energiaügyi biztosa azt mondta, hogy „gyakorlatilag ellenőrizhetetlenné vált a helyzet Japánban” és „órákon belül katasztrófa következhet be”.

A tőzsdék meredeken esni kezdtek és a svájci frank is erősödött. Éjjel 217 forintra erősödött a frank, majd az euró mélypontjánál (1,235 alatt) hirtelen 219 forintig emelkedett a frank árfolyama és megérintette a 220-as kurzust is. Hajnalra mérséklődött a nyomás: ahogy az euró visszakerült 1,26 körüli szintre a frank ellenében, így a frank/forint kereszt is 218-as szintre. Szerda reggel még 214 forint alatt jegyezték a frankot.

Mindez azután következett be, hogy a jen tovább erősödött: átvitte a 80-as szintet a dollár ellenében (a jen a második világháború óta nem volt ilyen erős), és 76,36-os árfolyamig menetelt. A jen később veszített erejéből, mert az a spekuláció alakult ki a piacon, hogy a jegybank be fog avatkozni intervencióval a jen gyengítése érdekében.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint stabil maradt az éjjel is: az euróval szemben 274 körüli árfolyamon mozgott, és folyamatosan tartja magát a romló nemzetközi befektetői hangulatban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.