BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden ütést kibír a forint - Vezeti a régiós versenyt

A Societe Generale szerint a gazdaságpolitika kiszámíthatatlan, ez a fajta bizonytalanság nagyon káros a piac számára - írja a Bloomberg. A forint azonban nem tudott gyengülni.

A forint 278,28-as szinten zárt az euróval szemben kedden, melyről reggel 279,5-ig gyengült. Délelőtt 9 órakor 278,5-re kapaszkodott vissza az árfolyam, és 278 körül stabilizálódott a kurzus.

Délután ismért 278 fölé gyengült a hazai deviza, 278,5-ös szint fölött is járt, majd újra az erősödés felé fordult. A forint pillanatnyi jegyzése az euróval szemben 277,5 forint.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A Bloombergen újabb elemző szólaltott meg, aki kiemelte, hogy: a gazdaságpolitika kiszámíthatatlan Magyarországon. Gealle Blanchard, a Societe Generale SA közgazdásza elmondta: „ez a bizonytalanság nagyon negatív a piac számára”.

A svájci frank ára 212,13 forint, a napi leggyengébb szint 214 fölött alakult.

A forint 0,44 százalékot erősödött ma a bankközi devizapiacon az euróval szemben, a lengyel zloty 0,3 százalékos gyengülésben tartózkodik. A cseh korona és a román lej árfolyama gyakorlatilag változatlan maradt ma a közös európai devizával szemben.

306 forint lehet az euró?

A lengyel zloty napközben nagyobb esésben állt, 0,7 százalékos gyengülésben is tartózkodott az euróval szemben. Délután a zloty és a forint együtt erősödik.

Délutánra az európai vezető tőzsdeindexek nagy része pluszba kapaszkodott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.