BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áttörte a határt - Dacol az OTP a negatív jóslatokkal?

A Morgan Stanley 5700 forintról 5300-ra csökkentette pénteken az OTP Bank részvényeire adott célárfolyamot. A minősítés azonban nem befolyásolta a bankpapír árfolyamát a pesti tőzsdén, és az elemzők többsége az említettnél magasabb árat vár a részvénytől.

Tavasszal még túlságosan optimisták voltak az elemzők, ezért viszik most lejjebb a célárakat – véli Gyurcsik Attila, a Concorde szakértője. Azóta kiderült, hogy a válságból történő kilábalás lassabb lesz a vártnál, ezért a hitelek minősége is lassabban állhat helyre. A Concorde már régóta a többi előrejelzőnél alacsonyabb célárfolyamot tart az OTP-papírokra, így a többi elemző prognózisai közelítenek az övékéhez.

A pénteki bejelentés nem rengette meg az OTP-részvények árfolyamát – mondta a Világgazdaságnak Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. kereskedője. A csütörtökön 5440 forintos áron záró papírok árát a kereskedés elején egy eladási hullám 5300 forintra nyomta le, ez hirtelen sok stop megbízást aktivált, ezért pillanatok alatt 5175 forintig zuhant a papír ára. A nap második felében viszont elsősorban intézményi befektetők vásárlásainak köszönhetően újra 5400 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Az OTP-ért jelenleg 5 485 forintot adnak, vagyis a papír már elrugaszkodott az erősnek tekintett, 5 400 forintos szintről. Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az OTP-részvények tőzsdei ára március végén 7400 forinton tetőzött, augusztus végére azonban 4500 forintig süllyedt, ez 40 százalékos leértékelődés. A komoly visszaeséshez jelentős mértékben hozzájárult a bankadó bevezetése, a többletteher nagyjából 400 forinttal csökkentette az OTP-papírok értékét. Ezért azok az elemzők, amelyek 2010 tavaszán még gyors árfolyam-emelkedést jósoltak, nyáron már csökkentették az OTP részvényeire adott célárukat.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.