BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladó James Bond és az ordító oroszlán

A legendás "oroszlános stúdió", az MGM 3,7 milliárd dolláros adósságot halmozott fel, ezért a Hollywoodból kiszivárgott hírek szerint elképzelhető, hogy eszközök vagy akár az egész portfólió eladására kényszerül.

Az MGM vélhetően "tűzoltó" akcióra készül, mivel rendeznie kell 3,7 milliárd dolláros adósságát. Ennek érdekében az oroszlános logójáról híres stúdió eladhatja az MGM, illetve a szintén hozzá tartozó United Artists filmtárát.

A Variety információira hivatkozva a Guardian azt írja, az értékes James Bond filmek vélhetően kalapács alá kerülnek a következő hetekben, az oroszlános emblémát pedig külön árverezhetik el. Ezzel véget érhet az 1920-as években a mozi ikonjának számító Metro-Goldwyn-Mayer stúdió dicsőséges pályafutása. A vásárló vélhetően egy másik nagy stúdió, talán a Time-Warner lehet.

Az 1924-ben alapított MGM olyan kasszasikereknek köszönhette fennmaradását, mint az Óz a nagy varázsló, az Ének az esőben vagy az Elfújta a szél. Legnagyobb sikere az 1954-es Ben Hur volt. Az elmúlt években azonban a stúdiót már szinte kizárólag a James Bondhoz kötődő bevételekből tartotta fent magát, idén mindössze három filmet jegyez a cég, mindegyiket más stúdiókkal együttműködve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.