BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milyen lesz a magyar EU-elnökség logója?

Tíz magyar diák alkotása indulhat spanyol és belga pályázók mellett a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatán.

A magyar pályázók közül kilencet szakmai zsűri juttat a döntőbe, a tizedikre pénteken (2008. január 30.) 17 óráig lehet szavazni a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon. A nemzetközi zsűri február közepén Budapesten dönt a csoportos elnökség logójáról.

Spanyolország, Belgium és Magyarország közös pályázatot írt ki a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség közös logójának kialakítására. A pályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek nappali tagozatos hallgatói indulhattak. Magyarországon január 19-ig három hazai művészeti egyetem 60 hallgatója küldte be logóterveit. A pályaművek közül kilencet a héttagú magyar zsűri, egyet pedig internetes szavazással a nagyközönség választ ki arra, hogy a másik két ország 10-10 nyertes pályaművével együtt a február elején összeülő nemzetközi zsűri elé kerüljön. A verseny győztes alkotását a három tagország a csoportos elnökség szimbólumaként használja majd.

A pályázat országonkénti 10 nyertese 500 eurónak megfelelő pénzjutalomban részesül, míg a nemzetközi győztes díja 10 000 euró.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.