BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az ideje a másodvetésnek: a cékla, a káposzta és a saláta is jó választás lehet

Nyár közepére a tavasszal elvetett zöldségeink javarészt beértek, a helyüknek azonban nem muszáj üresen maradni, a nyár második szakaszára és őszre vethetünk úgynevezett másodvetésre alkalmas zöldségeket − hívta fel a figyelmet a teol.hu.

Folyamatosan érnek be a növényeink: paprika, saláta, paradicsom, zöldbab, cukorborsó. Július közepétől még nyugodtan vethetünk a helyükre másodvetésre alkalmas növényeket – hívja fel a figyelmet a teol.hu cikke. Tisztítsuk a meg a területet a másodvetésre a gyomoktól,  az esetleges zöldségmaradványoktól vagy gyökérmaradványoktól. Ezután alkalmazzunk megfelelő mennyiségben tápanyag-utánpótlást. Ez lehet műtrágya, vagy lehet akár érett komposzt is. Számos másodvetésre alkalmas növény létezik, fontos ügyelni azonban arra, hogy ezek a zöldségfélék rövidebb tenyészidőjűek legyenek. 

LANG0719
A nyáron ültetett növények esetében még hangsúlyosabb az öntözés
Fotó: Lang Róbert

Érdemes arra is odafigyelni, hogy mit vetettünk tavasszal, mivel 

bizonyos növényeknek magasabb a tápanyagigénye,

így, ha az első vetésből származó növényünk is ilyen volt, akkor nagy valószínűséggel tápanyag-utánpótlásra lehet szükség.

A nyáron ültetett növények esetében még hangsúlyosabb az öntözés, érdemes akár csepegtető rendszert alkalmazni – hívja fel a figyelmet a lap cikke. A másodvetésre ajánlottak között – eltérő jellemzőik figyelembevételével – szerepel a cékla, káposzta, saláta, uborka, kukorica.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.