BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tokajban történelmi léptékű fejlesztés zajlik

A családokért felelős államtitkár, aki egyben a térság országgyűlési képviselője is, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, a világörökségi borvidék legrégebbi rendezvényén beszélt. A fejlesztések célja, hogy Tokaj-Hegyalja Magyarország harmadik leglátogatottabb térsége legyen.

Tokajban történelmi léptékű fejlesztés zajlik, teljesen megújul a belváros - mondta Koncz Zsófia, a családokért felelős államtitkár szombaton Tokajban, a Szüreti Napok ünnepélyes megnyitóján.

Daily Life in Tokaj
Tokaj belvárosa / Fotó: NurPhoto via AFP

Koncz Zsófia, aki a térség országgyűlési képviselője is, kiemelte, 

a fejlesztések célja, hogy Tokaj-Hegyalja Magyarország harmadik leglátogatottabb térsége legyen. 

Azt mondta, ehhez az itt élő emberekre és a borvidéken készülő csodálatos borokra is szükség van.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok a világörökségi borvidék legrégebbi rendezvénye. A több mint kilencvenéves múlttal bíró fesztivál megnyitóján a térség településeinek vezetői jelképesen összeadták azt a szőlőt, amelyből tavaszra elkészül a Polgármesterek bora. Ennek a kezdeményezésnek is már húszéves hagyománya van, ez a bor kereskedelmi forgalomban nem kapható, kizárólag reprezentatív célokat szolgál.

A vasárnapig tartó rendezvényen szombat este Korda György és Balázs Klári ad koncertet a Fesztiválkatlan nagyszínpadán. Vasárnap a családosokat várják Tokajba koncertekkel, népi bemutatókkal és bábszínházi előadással.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.