BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
ARBITRÁZSPODCAST ARBITRÁZS
ÜZLETRE HANGOLUNK

A Richter még mindig nagyon olcsó, de a Magyar Telekomban is van szufla bőven

A pesti parkett szinte minden részvénye kiválóan teljesített az idén, kicsik-nagyok 20 százalék feletti pluszban járnak 2024-ben. A Richter részvényeinek diszkontjáról, a Magyar Telekomban rejlő potenciálról és arról, meglesz-e a hatezer pont az S&P 500-nál az idén, Debreczeni Csaba, az MBH Befektetési Bank vezető elemzője és Rácz Balázs, az MBH Befektetési Bank szenior elemzője beszélt az Arbitrázs legújabb epizódjában.
A podcast vendége: Debreczeni Csaba, az MBH Befektetési Bank vezető elemzője, és Rácz Balázs, a MBH Befektetési Bank szenior elemzője

Még a 11 ezer forintos szint felett is jelentős diszkont mellett forognak a Richter részvényei, és a 13 ezer forint feletti célár is visszafogott lehet a vállalatban rejlő hatalmas potenciált látva – mondta az Arbitrázs legújabb adásában Rácz Balázs, az MBH Befektetési Bank szenior elemzője.

Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án, opus, richter, magyar telekom,
A Richter és a Magyar Telekom is diszkont mellett forog még a BÉT-en / Fotó: Szabó Gábor / BÉT

A Richter és a Magyar Telekom részvénye is relatíve olcsó

Rácz Balázs kiemelte: a Richter nagyon gondosan tervezi már a Vraylar utáni jövőjét, a jelenlegi kutatás-fejlesztési beruházásokat látva pedig elképzelhető, hogy amikor az évtized végén lejár a cariprazin védettsége, 

a Richternél már ott is lehet az új sztármolekula.

Ez a forgatókönyv azonban még be sincs árazva a célárukba, így ha látványos lépések történnek ebbe az irányba, várható, hogy a várakozások tengelye is felfelé tolódik majd az elemzők körében.

Debreczeni Csaba, az MBH Befektetési Bank vezető elemzője a Magyar Telekom részvényeivel kapcsolatban kiemelte: az elmúlt évek nyomott árfolyamai mellett egyáltalán nem volt reális a vállalat értékeltsége, a jelenlegi szintek már egyértelműen valósabb képet adnak a cégről, de a kilátások továbbra is jók, így a további árfolyam-emelkedés egyáltalán nem lenne meglepetés.

A beszélgetésben szó esett:

  • a hazai részvénypiac idei kiugró teljesítményének okairól (01:10–05:14),
  • a Richter kiváló közép- és hosszú távú kilátásairól (05:45–10:40),
  • a Magyar Telekomban rejlő potenciálról (10:55–17:30),
  • az Opus Globallal kapcsolatos, végtelenül összetett várakozásokról (17:50–25:00)
  • és az S&P 500 reális értékeltségéről és a beépített fejnehézségről  (25:20–30:31).

Az Arbitrázs legfrissebb epizódját alább hallgathatják meg:

A VG további podcastjait pedig ezen a linken érhetik el.

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.