BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek az autómárkák tartják a legjobban az áraikat

Megvizsgálták, mekkora átlagárkülönbségek vannak a portálon található használt és új autók között. Kiderült, hogy a Suzuki Swift és az Opel Corsa tartja legjobban az árát.

A hazánkban legnépszerűbb autók tízes toplistáját állította össze a Használtauto.hu. A cég kutatása a telefonos megkeresések 2024 első féléves volumene alapján készült, és arra fókuszált, hogy mely autók tartják leginkább az áraikat.

IAA in Frankfurt.
autó
ár
Az Opel Corsa tartja az árát / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A kutatásból kiderült, hogy mennyire értéktartóak a 6000 kilométer futásteljesítmény feletti (azaz használtnak tekintendő) és alatti (újnak/szalonautónak tekintendő), de minden esetben 5 évnél fiatalabb modellek.

A legfrissebb adatok alapján egyértelműen kirajzolódik, hogy a vizsgált időszakban, csupán 34 százalékos árkülönbséggel,

  • a Suzuki Swift
  • és az Opel Corsa

veszít legkevesebbet az értékéből. 

A lista másik végén az Opel Astrát (105 százalék), a Ford Focust (92 százalék), a Volkswagen Passatot (88 százalék) és a BMW 5-ös sorozatot (85 százalék) találjuk. Vagyis ezen modellek esetében lehet a legtöbbet spórolni egy-egy jó állapotban lévő használt darab megvásárlásával.

hasznaltauto
 

Úgy tartja a városi legenda, hogy amint kikanyarodunk a szalonból egy drágább luxusautóval, már a felét sem éri – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője. Mostani adataik alapján viszont mindenképpen meglepő, hogy a kisebb „népautók” néhány éves korukig milyen szépen tartják az árukat. Hozzátette, ennek az lehet az elsődleges oka, hogy ebben a kategóriában egyre kevesebb az új modell, mivel a gyártók a kisebb árrések és nyereség miatt egyre inkább kivezetik őket a kínálatból. Vásárlói oldalról viszont továbbra is nagy rájuk az igény.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.