BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Porsche őszintén beszélt az elektromos autókról: elárulta, miért tart ki a benzines motorok mellett

A drága prémiumautók piacán a vásárlók inkább a belső égésű motorokra tartanak igényt. A Porsche a vevőkhöz idomul, azt adja a fogyasztónak, amit szívesen megvásárolnak: ha benzineseket és tölthető hibrideket, akkor azokat.

A Porsche kevesebb villanyautót adott el az elmúlt időszakban, mint amennyit a gyártó tervezett – jelentette be Lutz Meschke pénzügyi igazgató, amit a Totalcar vett észre.

This file picture taken on August 2, 2016  shows the Porche logo at Porsche headquarters in Stuttgart. Berlin orders recall of 30,000 Porsches over emissions cheating on July 27, 2017. (Photo by Silas Stein / dpa / AFP) / Germany OUT
A Porsche a vevőkhöz idomul,  azt adja a fogyasztónak, amit szívesen megvásárolnak / Fotó: AFP

Az autógyártó hiába készített már több tisztán elektromos és hibrid modellt, a vevők kitartanak robbanómotoros modellek mellett. Az igazgató beszámolója szerint Európában és az Egyesült Államokban is lassult az elektromos átállás, mivel a vártnál kisebb az igény a villanyautókra.

A drága prémiumautók piacán ugyanis a vásárlók inkább a belső égésű motorokra tartanak igényt.

Meschke felhívta a figyelmet, hogy ezt az egyértelmű trendet nemcsak a Porsche, hanem a többi gyártó is látja. Mint mondta, 

a vevőkhöz idomulnak, azt adják nekik, amit szívesen megvásárolnak: ha benzineseket és tölthető hibrideket, akkor azokat.

A Porsche több fejlesztési iránnyal is kísérletezik, így például azt az ötletet sem vetik el, hogy később az elektromos autóikat is lehessen benzinmotoros változatban kapni – jegyezte meg az autós szakoldal, ami szerint ez igencsak nagy kihívást jelentene a modellek felépítéséből kiindulva.

Porsche autóból csináltatott furgont feleségének Zuckerberg

Az egyedi autóban így már biztos lesz elég hely. Zuckerberg magának is vett egy Porschét, ha már autóvásárlásba kezdett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.