BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Bruttópodcast Bruttó
ÜZLETRE HANGOLUNK

Bármit is mérjen az unió, a magyar termelési kultúra még mindig fejlettebb, mint a román

Szakértő: egyértelmű, hogy a románok jönnek fölfelé.
A podcast vendége: Palkovics Imre , a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke

A szociális védőhálórendszer és a munkahelyi közérzet Romániában még mindig rosszabb, mint Magyarországon, noha a bérek vásárlóerejüket tekintve már megelőzték hazánkat – mondta a Bruttó legújabb adásában Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, akivel a hazai bérhelyzetről és az Eurostat nemrég megjelent, a hazai közéletben nagy vihart kavaró adatsoráról beszélgettünk. 

Romanian Economy as Second Quarter GDP Grows 5.3%
A román átlagbérek vásárlóértéken számolva többet érnek, mint a magyar fizetések / Fotó: Getty Images

Az uniós statisztikai hivatal nem kevesebbet állított, mint hogy a román átlagbérek vásárlóértéken számolva többet érnek, mint a magyar fizetések. Palkovics Imre azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan a keleti határszélen sok magyar átjár Romániába dolgozni, de a foglalkoztatás szintje és a termelési kultúra még elmarad tőlünk, ezzel együtt elismerte, „egyértelmű, hogy jönnek fölfele” a románok. A munkástanácsok vezetője szerint az év második felében indulhat be a fogyasztás, a probléma szerinte nem az, hogy nem tudják az emberek elkölteni a pénzt, hanem egyszerűen nincs pénzük.

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.