BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maradona hatalmas összeggel tartozik Olaszországnak

Az argentin szövetségi kapitány kamatokkal és büntetésekkel együtt 37 millió eurós tartozást halmozott fel, mivel nápolyi légióskodása során három millió eurót eltitkolt jövedelméből az olasz adóhatóságok elől.

Még 37 millió euróval tartozik az olasz államkincstárnak Diego Maradona, az  argentin labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, az SSC Napoli korábbi sztárja. Helyi médiaértesülések szerint a legendás futballista eddig csupán 42 ezret fizetett be az adóhivatalnak, ez adósságának mindössze a töredék része.

Maradona a Nápolyban eltöltött légiós évek alatt, 1985-től 1991-ig körülbelül hárommillió eurónak megfelelő összeget „felejtett  el” befizetni, a summa aztán mára - a kamatokkal és a büntetésekkel együtt - több mint tízszeresére nőtt. A 49 éves, 1986-ban világbajnok szakember az adóhivatal szerint eltitkolta nápolyi jövedelme egy részét. Ügyvédjének azon beadványát, hogy a tartozásról nem is értesítették, elutasították.
Maradona olaszországi évei alatt többször is meggyanúsították, hogy kapcsolatban áll a camorrával, a nápolyi maffiával.

Az argentin szövetségi kapitány a hétvégén a pályán jóval sikeresebb volt, mivel csapata világbajnoki selejtező mérkőzésen 4-0-ra győzte le Venezuelát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.