BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kellettek a tévék és digitális kamerák – Veszteséges a Panasonic

A Panasonic 560 millió dolláros nettó veszteséggel zárta az első negyedévet. A japán elektronikai vállalat a televíziók, valamint a digitális felvevő eszközök csökkenő eladásaival és az alacsony árakkal magyarázta az eredményt.

Az áprilistól júniusig tartó negyedévben a Panasonic 560 millió dolláros mínuszt könyvelt el, szemben az előző év hasonló időszakában szerzett 770 millió dolláros profittal – jelenti az AFP.

Az üzemi veszteség 212 millió dollárra rúgott, míg egy évvel ezelőtt az üzemi nyereség 1,15 milliárd dollárt ért el. Az oszakai központú vállalat közlése szerint a gyenge eredmény oka a televíziók, valamint a digitális kamerák és fényképezőgépek csökkenő forgalma, amelyet további súlyosbítottak a nyomott árak.

A Panasonic véleménye szerint az árverseny az év hátralévő részében tovább erősödik. A vállalat, amely jelenleg kisebb riválisa, a Sanyo felvásárlásért harcol, változatlanul hagyta 2009-re vonatkozó prognózisát. Eszerint a japán cég 2 milliárd dolláros mínusszal zárja majd az üzleti évet.

Az eladások számításaik szerint 10 százalékkal csökkennek, ugyanakkor a Panasonic továbbra is bízik abban, hogy üzemi eredménye 2,9 százalékkal emelkedik az év végéig. A Panasonic több tucat üzemet zár be és 15 ezer alkalmazottól válik meg a gazdasági válság elleni küzdelemben. A most közölt jelentéssel csatlakozik a többi veszteséget termelő japán elektronikai céghez, így a Sonyhoz és a Sharphoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.