BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel 50 ezres bérkiegészítést kapnak februárban és márciusban az egészségügyiek

Megvan a forrása az egészségügyieknek februárban és márciusban járó 49-49 ezer forintos bérkiegészítésnek is – tudta meg a Népszabadság.

A kormány szerdán támogatta az egészségügyi miniszter javaslatát, így a kórházaknak a kincstár a jövő évi állami költségvetés terhére már decemberben kiutalhatja a hatmilliárd forintot. A pénzhez így legkorábban január első napjaiban férhetnek hozzá.

A kormány és az érdekvédők októberi megállapodásának megfelelően januárban az intézmények megkapják a plusz egyhavi finanszírozást is. Tehát januárban háromszor jutnak készpénzhez: először megkapják a hatmilliárd forintot, majd január első munkanapján a rendes havi finanszírozást, a hónap közepén pedig a számlájukra érkezik a plusz egyhavi többletfinanszírozás is.

A kórházi érdekvédők csalódottak – a hatmilliárdot már az idén el akarták költeni. Méghozzá azért, mert októberben, a többletfinanszírozásról szóló kormánymegállapodás után ígéretet tettek szállítóiknak, hogy még az idén rendeznek valamit a tartozásaikból - írja a Népszabadság.

Bálint Orsolya, a szaktárca kommunikációs főosztályának vezetője megerősítette: megvan az egészségügyben dolgozók bérkiegészítésének a forrása is. A közalkalmazotti sztrájkbizottság és a kormány közti megállapodás értelmében a 340 ezer forint bruttó jövedelemhatár alatt kereső közalkalmazottak februárban és márciusban 49-49 ezer forintos juttatást kapnak.

Népszabadság-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.