BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új terepen erősít a Samsung

Okoshangszórók gyártásán dolgozik a Samsung, új eszközeihez azonban a már ismert Bixbyt vetné be.

Saját okoshangszóró elkészítésén dolgozik a Samsung a The Wall Street Journal információi szerint, a társaság a Galaxy S8 okostelefonok kapcsán megismert Bixbyt vetné be ennél az eszköznél is. Az üzleti lap ugyanakkor arról is beszámolt, hogy még messze lehet az új készülék bemutatója, ugyanis az egyelőre „Vega” jelzéssel futó berendezés számos funkciója még nem végleges.

Forrás: AFP

A Samsungnak egyáltalán nem lesz könnyű dolga az új terepen, hiszen a már jelentős tapasztalattal rendelkező riválissal, illetve az okostelefon-piacon a legnagyobb vetélytársnak számító Apple-lel is meg kell küzdenie. A különböző okoseszközök integrálására alkalmas, akár az okosotthonok központi vezérlőegységeként is használható, hanggal kommunikáló speciális eszközök fejlesztésében a nagy technológiai cégek közül az Amazon jár az élen. A társaság Echo nevű rendszere évek óta a piacon van, ráadásul már igen kedvező áron beszerezhető. Van olyan modell, amelyet az Egyesült Államokban akár 49 dollárért is meg lehet venni. A piacon a közelmúltban megjelent a Google is Home nevű készülékével, az Apple pedig június elején, a nagy fejlesztői konferenciáján jelentette be a HomePod nevű okoshangszórót. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Apple berendezése lényegesen drágább a riválisok megoldásainál, így valószínűleg más felhasználói kört céloznak meg vele.

Bár jókora hátrányból indul a Samsung, a dél-koreai cégnek jó lehetőséget kínál, hogy felhasználók százmillióinál már ott vannak a társaság telefonjai, nem beszélve arról, hogy rengeteg háztartásban megtalálhatók az okostévéik is. Ha sikerül megoldaniuk, hogy az új okoshangszóró zökkenőmentesen tudjon összekapcsolódni ezekkel az eszközökkel is, akkor villámgyorsan jelentős szeletet hasíthatnak ki a piacból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.