BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázár: lényeges a közlekedés fejlesztése

A közlekedés fejlesztése az életminőség-javítás egyik legfontosabb feltétele Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, aki egy szerdai konferencián beszélt erről.

A kormány a közlekedés ügyét a polgári berendezkedés egyik legfontosabb elemeként tartja számon, nemcsak infrastrukturális szervezési, hanem társadalmi és kulturális kérdésnek tekinti – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, az I. Magyar Közlekedési Konferencián, Egerben.

Lázár János előadásában úgy fogalmazott: „ma Magyarországon a közlekedés minősége az életminőség egyik legfontosabb tartópillére”, ezért cél a rendelkezésre álló hazai források minél nagyobb arányát az ágazat fejlesztésére fordítani.

A politikusok, a szakma és a lobbi közös eredménye az a 30 éve egyedülálló program, mely 3 és fél év alatt, összesen 2500 milliárd forintnyi közúti és 1500 milliárd forintnyi vasúti korszerűsítést és kapacitásbővítést tesz lehetővé úgy, hogy az említett összegek nagyobb részét immár nem az unió adófizetői adják össze, hanem hazánk adófizetői finanszírozzák – mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.