BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy változást jelentett be az IKEA

A Plan and Order pontok fókuszában a konyha- és hálószobatervezés áll, ahol a vásárlók az IKEA teljes kínálatából rendelhetnek termékeket házhoz szállítással.

A svéd bútoróriás, az IKEA új Plan and Order pontot nyitott a Dublintól 40 kilométerre fekvő Droghedában – számolt be az Irish Times. 

IKEA
Fotó: Shutterstock

Az üzlet lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy időpontot foglaljanak, és egy szakemberrel is konzultáljanak, aki segít a helyiségek megtervezésében.

A tanácsadók 3D-s tervezési technológiát használnak, hogy megmutassák a vevőknek, hogyan fog kinézni a megálmodott helyiség. A vállalat ezenfelül összeszerelési és telepítési szolgáltatást is kínál. Az IKEA közölte, hogy a két meglévő írországi Plan & Order ponton az elmúlt 12 hónapban több mint 3500 vásárló fordult meg.

Az IKEA elkötelezett az írországi terjeszkedés mellett, és a Plan and Order pontok megnyitása csak egy része ennek

– mondta Martyn Allen, az IKEA Ireland piaci vezetője, és hozzátette, hogy a következő egy évben további írországi üzlethelyiségek megnyitását jelentik be. További egységeket terveznek megnyitni Corkban és Portlaoise-ban is. 

A cég a januári kereskedelmi jelentésében bejelentette, hogy az írországi egységének forgalma 14 százalékkal 216,7 millió euróra emelkedett a 2022. augusztus végéig tartó időszakban, az IKEA Ireland teljes online forgalma pedig megduplázódott a 2019-es pénzügyi év óta.

A fogyasztók is elkezdtek visszatérni az IKEA áruházakba, az üzletlátogatások 70 százalékkal, több mint hárommillióra nőttek az előző évhez képest.

A kiskereskedő jelentése szerint a vásárlók ráharaptak a lehetőségre, és minden területen növekedésről számoltak be, különösen a konyha- és étkezőfelszerelések, a textíliák és a tárolóeszközök terén nőttek az eladások. 

A múlt héten a svéd anyavállalat közölte, hogy éves szén-dioxid-kibocsátása 5 százalékkal csökkent az elmúlt pénzügyi évben, miután egyre többet tett a megújuló energiafelhasználás növelésére és termékeinek energiahatékonyabbá tételére. Az IKA célja, hogy 2030-ra klímasemleges legyen.

Debrecenben terjeszkedik az IKEA

Több változást is bejelentett az IKEA. A terveik szerint a házhoz szállítással vásárolt termékek 25 százalékát elektromos járművekkel fogják kiszállítani.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.