BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
tesla töltők

A BTC is csatlakozik a Tesla EV-töltőhálózatához

A lépéssel az iparág közelebb kerül az univerzális töltőhálózathoz.

A BTC Power bejelentette, hogy jövőre a Tesla szabványát is hozzáadja elektromos járműtöltőihez; néhány nappal azután, hogy a Ford és a General Motors a technológia átvételével sokkolta az iparágat – írta a Reuters.

tesla töltők
Fotó: Justin Sullivan / Getty Images

A BTC, amely a 7-Eleven és más flottaüzemeltetők beszállítója, a negyedik nagy gyorstöltőgyártó, amely átveszi a Tesla szabványát az E-mobility North America, a Tritium és az SK Signet után.

Az országos EV-töltőhálózat kulcsfontosságú a hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmak kezelésében és a belső égésű motorral hajtott járművekről való leválásban, és a BTC döntése felgyorsítja a Tesla törekvését, hogy uralja ezt a születőben lévő, de gyorsan növekvő iparágat.

Azzal, hogy a NACS- (észak-amerikai töltési standard) csatlakozót beépítjük a hálózatunkba, kiküszöbölhetjük a megbízhatatlan és kiszámíthatatlan adapterek szükségességét, amelyeket a berendezésünket használó járművezetők alkalmaznak

– mondta Frank Meza, a BTC vezérigazgatója.

A kaliforniai székhelyű BTC eddig több mint 22 ezer töltőt – több mint fele nagy sebességű – értékesített töltőpont-üzemeltetőknek, flottáknak és kiskereskedőknek, és ügyfelei között tartja számon az Electrify America, a Ford és az Amazon.com vállalatot.

A két detroiti autógyártó támogatásával együtt ez is segíti Elon Musk Tesla-vezér azon törekvését, hogy felborítsa a Biden-kormányzat által is támogatott, kombinált töltési rendszert (CCS).

A Fehér Ház, amelynek célja, hogy több százezer töltő telepítését ösztönözze, ebben a hónapban közölte, hogy a Tesla-csatlakozókkal ellátott elektromos töltőállomások több milliárd dollárnyi szövetségi támogatásra lennének jogosultak, ha CCS-csatlakozási lehetőséget is kínálnak.

A töltőgyártók és a CCS-üzemeltetők, például az EVgo és a Chargepoint, bizonyos aggályok ellenére siettek bejelenteni a NACS hozzáadását, hogy megnyerjék a Tesla-felhasználókat, és csökkentsék a számlázás elvesztésének kockázatát, ha csak CCS-t kínálnak.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.