Megnyitotta kapuit a Four Points by Sheraton Budapest Danube – közölte az üzemeltető, az Accent Hotels. A legújabb fővárosi luxushotel – amely a Marriott International harminc márkájának egyike – június elején fogadta is az első vendégeit.

Az új fővárosi luxushotel, a Four Points by Sheraton Budapest Danube látképe (Fotó: Lutz Vorderwuelbecke)

A szállodának otthont komplexum Duna Pearl névre hallgat. Az építési munkálatai az előzetes ütemezés szerint haladtak. Az ingatlanfejlesztéssel egy lakó- és kereskedelmi területeket is magában foglaló épületegyüttes jött létre, amelynek tulajdonosa a török hátterű Polat Holding.

A hotel a főváros XIII. kerületének talán legfrekventáltabb részén, Újlipótvárosban helyezkedik el, közvetlenül a Duna-paron.

Százöt szobája van, ezek többsége panorámát kínál a folyóra, a Margit-szigetre és a Budai-hegyekre. Az éjszakánkénti árak 130–200 euró körül mozognak. A kilencedik emeleten egy rooftop bárt is kialakítottak, ami az utcáról betérőket is várja.

„Mérföldkő számunkra, hogy az Accent Hotels nyithatta meg az első budapesti Four Points by Sheraton hotelt. Szállodaláncunk hazai piacon szerzett tapasztalata és a Marriott International által biztosított franchise hosszú távon garantálja a hotel sikerességét” – mondta el Kerek Péter, az Accent Hotels stratégiáért felelős ügyvezető helyettese. Hegedűs Dávid, a Four Points by Sheraton Budapest Danube szállodaigazgatója pedig jelezte, hogy a nyári szezon előfoglalásainak volumene a várakozások felett alakul.

Toplistázták a hazai luxusszállodákat, vidéki házak is vannak az élbolyban

Az éttermek és a séfek mellett a luxusszállodákat is díjazta a a Dining Guide 2023-as kiadványa, amely a toplista összeállítása során 25 magyarországi ötcsillagos hotelt tesztelt. A legmagasabb szintű vendégélményt nyújtó komplexumok között több vidéki is van, a három éllovas azonban mind budapesti.