BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átvette Magyar Érdemrend lovagkeresztjét az Audi elnöke

Szijjártó Péter a díjátadón elmondta, hogy az Audi nagyban hozzájárult a magyar gazdaság fellendüléséhez.

Szijjártó Péter átadta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnökének a vállalat győri tevékenységének fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként. Alfons Dintnert a magyar–német gazdasági viszony erősítésében betöltött szerepe miatt is méltatta.

DINTNER, Alfons
Fotó: Krizsán Csaba

Szijjártó a díjátadón elmondta, hogy az autógyártó nélkülözhetetlen szereplője volt a hazai gazdaság sikereinek, annak, hogy minden krízisből megerősödve tudott kikerülni az ország az elmúlt időszakban. Hozzátette, a most zajló nagyberuházások és a körülöttük „kialakult vagy szított hangulattal kapcsolatban is” fontos tanulság, hogy mit gondoltak a győriek annak idején az Audi gyárépítéséről.

Ma már így, harminc év távlatából szerintem nincsen győri ember, aki ne lenne büszke arra, hogy a világ legnagyobb autóipari motorgyára éppen az ő városában tevékenykedik

– mondta a tárcavezető. Szijjártó kitért arra is, hogy a Győrben elektromos motorok gyártásába kezdő vállalat ahhoz is nagyban hozzájárult, hogy Magyarország a modern autóipari forradalom nyertesei közé tartozzon.

Legurult a gyártósorról az utolsó győri Audi TT

Lezárult egy korszak az Audi Hungariánál. A múlt héten befejeződött az ikonikus sportautó, az Audi TT sorozatgyártása Győrben. Az utolsó Audi TT Coupé az Audi Tradition gyűjteményébe kerül majd. 

A miniszter kiemelte, hogy a magyar gazdaságnak az autóipar jelenti a gerincoszlopát, és a szektor termelési értéke tavaly elérte a 10 ezer milliárd forintos álomhatárt. Végül Szijjártó elmondta, hogy az Audi gyára nélkül Győr nem lehetne „a legszebb és legmodernebb reményekkel bíró város ma Magyarországon”, ráadásul itt a felsőoktatási struktúraváltás sikerének igazi bizonyítéka látható, ugyanis az autógyártó és az egyetem együttműködése bemutatta, hogy merre van a gazdaság fejlődésének iránya.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.