BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
The Evening Standard, napilap

Kétszáz év után megszűnik a neves brit napilap

Az Evening Standard évek óta küzd a csökkenő olvasottsággal és a folyton változó vezetéssel. A napilap ettől kezdve csak heti egyszer fog megjelenni, és az eddig hetente kiadott magazinjuk jövője is kérdésessé válik.

A londoni Evening Standard közel kétszáz év folyamatos működés után leállítja napi kiadását, miután a brit főváros metrójában árult újság az otthoni munkavégzés és az internet miatt rengeteg olvasót veszített az utóbbi években – közölte a Telegraph.

The Evening Standard, napilap
Kétszáz év után véget ér az Evening Standard napilapja / Fotó: AFP

Az újság kiadója szerdán közölte a szerkesztőséggel, hogy megszüntetik a napilapot, helyette csak heti nyomtatott kiadást fognak készíteni. Ennek következtében a neves ES Magazine jövője is bizonytalanná vált, amely évtizedek óta a Standard hetilapja volt.

A vezetés a lépést azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta meredeken zuhan az olvasottság, valamint az ingyenes újságot fenntartó reklámpiac is komoly nehézségekkel küzd.

Októberben a nyomtatott példányszám először csökkent 300 ezer alá, mióta a lap
2009-ben ingyenes újsággá vált, miközben a lap népszerűségének csúcsán, 2016-ban ez 900 ezer volt. A kiadó véleménye szerint az olvasottság meredek visszaesését

  • a koronavírus következtében elterjedő otthoni munkavégzés;
  • az okostelefon és az internetelérés normává válása;
  • valamint a bulvárlapok népszerűségének növekedése kozta.

Az infláció és a nyomdai költségek emelkedése szintén ártott a kiadványnak. A lap átlagosan 30 oldalra zsugorodott, szemben az egy évtizeddel ezelőtti 70-nel, ez pedig szerintük az újság minőségének is ártott.

A kiadó bejelentette, hogy a működés átalakulása miatt konzultálni fog a szerkesztőséggel a munkaidők és az állások számának változásáról, azt azonban egyelőre még nem jelentették be, hogy mekkora leépítésre kell számítani az újságnál, amely 1827-ben kezdte meg működését.

Megszűnik a Wiener Zeitung nyomtatott kiadása

Az APA osztrák hírügynökség pénteken közzétett értesülései szerint 70-90 embert bocsáthatnak el a laptól.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.