BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bombaüzlet: Amerikai tőzsdén jegyzett céget vásárolt a Nokia

A Nokia több mint kétmilliárd dollárért vásárolta fel az Infinera Corp.-ot, mely élen jár az optikai távközlési berendezések gyártásában. A felvásárlással a Nokia tovább növelheti produktivitását az integrált optikai áramkörök fejlesztése terén.

A Nokia beleegyezett az Infinera Corp. felvásárlásába: az optikai távközlési berendezések gyártóját adóssággal együtt 2,3 milliárd dollárra (851,5 ezermilliárd forint) értékelik. A csütörtöki közlemény szerint a megállapodás részvényenként 6,65 dollárra értékeli az Infinerát, ami 37 százalékos prémium a kaliforniai székhelyű San Jose-i társaság részvényárfolyamának 180 napos átlagához képest.

Company Logos
Fotó: NurPhoto via AFP

A Bloomberg korábbi jelentését megerősítő közlemény szerint az üzlet legalább 70 százalékát készpénzben fizetik ki, a többit pedig a Nokia amerikai letéti részvényei teszik ki. Az Infinera részvényei 15 százalékot emelkedtek az elmúlt 12 hónapban, a cég piaci értéke körülbelül 1,2 milliárd dollár volt. 

A csütörtökön 5,26 dolláron zárt részvények 25 százalékot ugrottak a szokásos kereskedés zárása után. Weboldala szerint az Infinera hálózati hardvert és szoftvert biztosít többek között mobiltelefon-szolgáltatóknak, internetes tartalomszolgáltatóknak és kormányoknak. A Bloomberg szerint 

az Infinera megvétele a Nokia legnagyobb akvizíciója a 2016-os, 11,3 milliárd dollár Alcatel-Lucent felvásárlása óta.

A Nokia szintén csütörtöki beszámolója szerint a francia kormány tervezi az Alcatel Submarine Networks megvásárlását, melyet 375 millió dollárra értékelnek.

A Nokia nem csak a modern technológiát népszerűsíti

Sokan vannak, akiknek elegük van a modern technológiából: vannak olyanok, akik visszavárják a 2000-es évek eszközeit, kivételesen a butatelefonok korszakát és készülékeit. Sokan kritikusan állnak ahhoz, hogy a mai telefonok csökkenthetik a koncentrációt, befolyásolhatják az alvást és súlyosbíthatják a mentális egészségügyi problémákat.

A Nokia újra gyártani kezdte a elpusztíthatatlanságáról híres 3310-es és a méltán népszerű 3210-es modellt is,

de iparági elemzők szerint az érdeklődők száma túl kevés ahhoz, hogy megérje tömeggyártásba visszahozni több régi telefont.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.