BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest,,Hungary,-29,May,2019-,View,Of,The,Budapest,Ferenc

Nem titok többé: kiderült, ki a Budapest Airport új vezérigazgatója

Az új vezérigazgató Kam Jandut váltja a cég élén. A Budapest Airport új vezérigazgatója széles körű ismeretekkel rendelkezik, és már korábban is szerzett vezetői tapasztalatokat a belgrádi repülőtér vezetőjeként.

Francois Berisot tölti be a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját 2024. június 6-tól. A szakember több mint két évtizedes nemzetközi aviatikai szakmai tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt öt évben a Vinci Airportshoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt.

Budapest,,Hungary,-29,May,2019-,View,Of,The,Budapest,Ferenc, Budapest Airport
Nem titok többé: kiderült, ki a Budapest Airport új vezérigazgatója / Fotó: Shutterstock

Francois Berisot magasan képzett szakember a repülőtér-üzemeltetési iparágban; olyan területeken rendelkezik tapasztalatokkal, mint az üzemeltetésirányítás, a kereskedelem- és piacfejlesztés, az infrastruktúra-felújítás és -bővítés, a stratégiai tervezés, a pénzügyek és a kivitelezés. 

A repülőtér-üzemeltetés terén széles körű ismeretekkel rendelkezik, 

amelyeket több releváns munkakörben és az azokkal járó tapasztalat révén szerzett, legutóbb a belgrádi Nikola Tesla repülőtér vezérigazgatójaként.

Azt megelőzően a TAV Construction ügyvezető igazgatóhelyettese és pénzügyi igazgatója volt Törökországban. Korábban a Vinci Airports üzletfejlesztési projektigazgatójaként nagy repülőtéri projektek (köz- és magánszféra-partnerségek, repülőtér-felvásárlások és privatizációk) felügyeletéért volt felelős. Mielőtt a Vinci Airportshoz csatlakozott, több operatív pozíciót is betöltött, többek között az ammáni (Jordánia) Queen Alia Nemzetközi Repülőtér forgalmi igazgatói posztját.

Francois Berisot Kam Jandut, a Budapest Airport Zrt. leköszönő vezérigazgatóját váltja, 

aki 2009-ben csatlakozott a BUD-hoz, és korábban légi közlekedési igazgatóként, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként is dolgozott a vállalatnál. A társaság ezúton is köszönetét fejezi ki Kamnak a BUD eredményeihez való felbecsülhetetlen hozzájárulásáért.

Bővül a budapesti repülőtér

Orbán Viktor párizsi útján nem csak Emmanuel Macronnal találkozott. A miniszterelnök megbeszélést folytatott a Vinci Concessions vezérigazgatójával. A magyar állam a Vinci Airports segítségével vásárolta meg a Budapest Airport Zrt.-t. A párizsi tárgyaláson a felek áttekintették a budapesti repülőtér fejlesztési terveit. 

A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, az összeg magában foglalja egy új terminál építését is. 

A Vinci vállalta, hogy üzemeltetőként Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejleszti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret – olvasható a sajtófőnök közleményében.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.