BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váradi József szerint ennyibe kerülhetnek a repülőjegyek Indiába

A Wizz Air vezérigazgatója szerint a fapadosok által kínált alacsonyabb árak mind a turisták, mind a diaszpóra tagjai körében élénkítheti a keresletet. Váradi József úgy véli, ezek az alacsonyabb árak 200 euró körül mozognának a Wizz Airnél, de a legolcsóbb ajánlatok akár 100 euróért is elérhetők lehetnek. Jövőre nemcsak a Wizz Air, de az indiai fapados légitársaság, az Indi Go is indíthat közvetlen járatokat India és Európa között.

Engedélyt kapot a Wizz Air a magyar, az olasz és az osztrák hatóságoktól is a közvetlen indiai útvonalakra, így ha az ázsiai ország is rábólint, hamarosan akár Indiába is repülhetünk a diszkont légitársaság repülőgépeivel.

wizzair, fapados, wizz air
A terve szerint jövőre már Indiába is visz közvetlen járattal a Wizz Air / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ezek feltehetően a 2025 első negyedévében érkező Airbus A321XLR-ek lehetnek majd, melyekből a Wizz Air jövő februárjában veheti át az elsőt. Az akár nyolcórás utakra is képes gépekből az évtized végéig 47-et tervez beszerezni a légitársaság, amelyről májusban közzétett éves jelentésében számolt be.

Az indiai tervek azonban ennél régebbiek, így a Wizz Air már tavaly novemberben kapott úgynevezett kijelölést az olasz hatóságoktól az indiai járatokra, amelyek a tervek szerint kezdetben hat-hét európai repülőtérről indulnak majd több nagyobb indiai repülőtérre is.

Most nem járnak fapados légitársaságok India és Európa között

Ez nemcsak a Wizz Air, de Európa és az ázsiai ország közötti légiközlekedés tekintetében is fontos változást hozhat, hiszen ezen a viszonylaton most szinte csak hagyományos légitársaságok közlekednek, amelyeknek az árát Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint drágállnak az Európa különböző részein élő indiaiak – írja a Travelo.

A cégvezető szerint a fapadosok által kínált alacsonyabb árak mind a turisták, mind a diaszpóra tagjai körében élénkítheti a keresletet. 

Ezek az alacsonyabb árak szerinte 200 euró körül mozognának a Wizz Airnél, de a legolcsóbb ajánlatok akár 100 euróért is elérhetők lehetnek.

Jövőre nemcsak a Wizz Air, de az indiai fapados légitársaság, az Indi Go is indíthat közvetlen járatokat India és Európa között.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.