BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IT-leállás: túlórapénz helyett ingyenkávét kaptak a CrowdStrike dolgozói

Szomorkodnak a CrowdStrike dolgozói, ugyanis a cég ahelyett, hogy kifizetné a botrány okozta túlórákat, egyelőre egy tízdolláros utalvánnyal szúrja ki a szemüket, ami ráadásul már nem is működik. A hatalmas IT-leállás okozója, a CrowdStrike vezetősége még nem beszélt arról, hogyan fogja kompenzálni a több tucat túlórát felhalmozó dolgozókat.

A hatalmas IT-leállást okozó CrowdStrike dolgozói kiakadtak, hogy a cég túlórapénz helyett mindössze tízdolláros utalványokkal szúrta ki a szemüket. Az alkalmazottak elmondása szerint UberEats-utalványokat kaptak, ahelyett, hogy rendesen kifizették volna a botrány miatt bekövetkezett túlórákat, amelyeket a vállalat maga is elismert. 

Illustration, CrowdStrike, cybersecurity, IT-leállás: Túlórapénz helyett ingyen kávét kaptak a CrowsStrike dolgozói
IT-leállás: túlórapénz helyett ingyenkávét kaptak a CrowdStrike dolgozói / Fotó: Hans Lucas via AFP

„Hálánk jeléül mi álljuk a következő csésze kávét vagy késő esti uzsonnát” – ezzel a kísérőszöveggel küldött üzenetet a CrowdStrike megannyi dolgozójának, mellékelve egy kódot, amely tíz dollár értékű fogyasztásra jogosítja fel őket az UberEatsnél. Természetesen lehet ezt kedves gesztusként kezelni, de nem akkor, amikor több tucat túlórát kellene kifizetni, nem is beszélve az alkalmazottak fizikai és mentális terheléséről.

Többen arról számoltak be, hogy a kód nem működik, mivel az Uber csalásként jelölte meg a magas használati arány miatt.

A BBC szerint a CrowdStrike ezt is elismerte, miközben egyre több kérdés merül fel a cég vezetésével és jelenlegi megoldásaival kapcsolatban. Az alkalmazottak a közösségi médiában osztották meg csalódottságukat, hogy a vállalat egyelőre szóba se hozta a túlórák kifizetését, valamint hogy még ezt a tízdolláros kódot sem tudják használni. 

A CrowdStrike július 19-i globális kiesése miatt az amerikai Fortune 500 vállalat (a Microsoft kivételével) 5,4 milliárd dollár közvetlen pénzügyi veszteséget szenvedett el a Parametrix becslése szerint. A kiberbiztosítások által fedezett veszteség aránya minden bizonnyal nem éri el a 10-20 százalékot, mivel sok vállalatnak nagy a kockázatviselése, és a lehetséges veszteséghez képest alacsonyak a biztosítási limitek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.