BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Hong Kong Global Financial Leaders Investment Summit bank of china

Lemondott a Bank of China elnöke

Liu Jin helyére az igazgatótanács egyik tagját nevezték ki átmenetileg. A Bank of China elnöke személyes okokból távozik, alig több mint egy évvel a korrupcióval vádolt elődjének lemondása után.

A Bank of China (BOC) elnöke és igazgatótanácsának alelnöke, Liu Csin személyes okokból vasárnap azonnali hatállyal lemondott – írta a Reuters.

Hong Kong Global Financial Leaders Investment Summit bank of china
Lemondott Liu Csin, a Bank of China elnöke / Fotó: NurPhoto via AFP

Az állami tulajdonú hitelintézet közölte, hogy igazgatótanácsa jóváhagyta Ge Haijiao kinevezését, mint a bank átmeneti elnökét, aki vasárnap vette át a tisztséget Liutól.

Lemondása alig egy évvel követi elődje, Liu Lan korábbi BOC-elnök távozását, 

aki 2023 márciusában mondott le egy korrupcióellenes vizsgálat miatt, amely során kiderült, több mint 121 millió jüan – nagyjából 6 milliárd forint – értékű kenőpénzt fogadott el.

Az 1967-es születésű Liut 2023 áprilisában nevezték ki a kínai bank elnökévé. Korábban 2020 januárjától 2021 márciusáig a China Everbright Bank elnöke, 2018 szeptemberétől 2019 novemberéig pedig a politikai hitelező China Development Bank alelnöke volt. Emellett pedig az állami tulajdonú Industrial and Commercial Bank of China, a világ legnagyobb hitelezőjének a befektetési banki részleg vezetőjeként és a Jiangsu tartományi fiók vezetőjeként is dolgozott.

Vesztegetéssel vádolják a Bank of China volt elnökét

Vádat emeltek a Bank of China volt elnöke ellen vesztegetés és illegális hitelnyújtás gyanújával.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.