BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
New York City Daily Life And Economy

Hitelkártya-kibocsátót vált az Apple

A Goldman Sachs helyét a JPMorgan venné át. Az Apple-nek azonban még nyélbe is kell ütnie ezt az üzletet, mielőtt 12 millió felhasználós portfólióját át tudja költöztetni.

A JPMorgan Chase tárgyal az Apple-lel a technológiai vállalat hitelkártya-programjának átvételéről.

New,York,,Ny,,Usa,-,July,9,,2022:,Apple,Logo
Hitelkártya-kibocsátót vált az Apple / Fotó: Shutterstock

A megbeszélések az év elején kezdődtek, és az elmúlt hetekben előrehaladtak, de a The Wall Street Journal szerint még hónapokba telhet az üzlet megkötése. Nem biztos, hogy létrejön az üzlet, mivel a legfontosabb részletekről, köztük az árról még tárgyalni kell.

Az Apple és a Goldman Sachs, a kártya jelenlegi kibocsátója tavaly úgy döntött, hogy elválnak útjaik a hitelkártyákat és megtakarítási számlákat is magában foglaló partnerségükben.

Az Apple azóta több potenciális kérővel, köztük a Synchrony Financiallel és a Capital One-nal is tárgyalt, hogy felmérje, érdekli-e őket a hitelkártya-program átvétele. A Goldman pedig tavaly az American Express-szel is tárgyalt.

A JPMorgan és az Apple közötti megállapodás még jobban összekötné az Egyesült Államok legnagyobb bankját és a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatát. A JPMorgan már most is ajánlatokat kínál a Chase ügyfeleinek az Apple termékeire, és fizet a vállalatnak, ha több millió kártyás ügyfele az Apple Payt használja.

Az Apple-nek eközben új otthont kell találnia a több mint 12 millió felhasználóval rendelkező hitelkártyájának, miután a Goldman úgy döntött, hogy felhagy a fogyasztói pénzügyekbe való betöréssel.

Amikor egy hitelkártya-partnerség gazdát cserél, a programot átvevő banknak és a programot átvenni kívánó banknak általában meg kell állapodnia a meglévő kártyák egyenlegeinek tranzakciós árában. Az Apple kártyaprogram esetében a Goldman birtokolja az eladandó egyenlegeket. A JPMorgan és az Apple azonban a fogyasztóknak kínált feltételekről, köztük a jutalmazási programról is meg kell hogy állapodjon.

Kiselejtezték az Apple-részvényeket a Goldmannél

Nagyjából fél évig tűrte meg az általa összeállított csúcsrészvények listáján az Apple papírjait a Goldman Sachs. Márciustól azonban az iPhone-gyártó lefelé csorgó részvényeinek már nem volt maradásuk az elit klubban. Bár igazából az amerikai nagybank még mindig vételre ajánlja az Apple-t, de már nem tartja a legjobb ötletnek a megvásárlását.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.