BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csődöt jelentett a népszerű ételhordógyártó

A Tupperware, a népszerű ételhordógyártó cég hivatalosan is csődeljárást indított.

Az egyesült államokbeli Tupperware márka csődöt jelentett, mivel a vállalat eladásai meredeken csökkentek. Az élelmiszer-tárolókat gyártó cég közölte, hogy bírósági engedélyt fog kérni az üzlet értékesítésének megkezdéséhez, és a tevékenység folytatására törekszik – számolt be a BBC.

Tupperware
Fotó: dpa Picture-Alliance / AFP

A 78 éves cég olyannyira az élelmiszer-tárolás szinonimájává vált, hogy sok háztartás a cég nevét használja, amikor bármilyen műanyag edényre akar utalni.

Annak ellenére, hogy az elmúlt években megpróbálta felfrissíteni termékeit, és igyekezett a fiatalabb fogyasztókat is megszólítani, nem sikerült kitűnnie a versenytársak közül. Tavaly a cég arra figyelmeztetett, hogy bedőlhet, hacsak nem tud gyorsan új forrásokat szerezni.

A cég részvényei több mint 50 százalékot estek ezen a héten, miután a hírek a Tupperware csődjéről szóltak.

A járvány alatti eladások rövid megugrása után, amikor egyre többen főztek otthon, a cég úgy látta, hogy a kereslet tovább csökken. A növekvő nyersanyagárak, a magasabb bérek és a szállítási költségek szintén felemésztették a haszonkulcsot.

Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown brit pénzügyi szolgáltató cég vezetője a BBC-nek úgy fogalmazott: „Már egy ideje vége a bulinak a Tupperware számára. A vásárlói szokások megváltozása következtében kiszorultak az ételhordók a divatból, mivel a fogyasztók kezdték leszoktatni magukat a műanyagfüggőségről, és környezettudatosabb módokat találtak az élelmiszerek tárolására” – tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.