BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy flottabővítés a DHL-nél: megduplázzák elektromos furgonjaik számát Budapesten

A DHL budapesti járművei mostantól már 70 százalékban környezetbarát módon tudnak csomagot kiszállítani. A mostani, jelentős budapesti zöldítés több mint 10 százalékkal csökkenti a DHL Express magyarországi szén-dioxid-kibocsátását.

Tovább bővül a DHL Express Magyarország Kft. nulla helyi károsanyag-kibocsátású járműflottája: a vállalat az eddigi 20-ról 39-re növeli Budapesten az elektromos futárautóinak számát, így a fővárost kiszolgáló járművek 70 százaléka már teljesen környezetbarát módon, károsanyag-kibocsátás nélkül veszi fel és viszi házhoz az ügyfelek küldeményeit. Ráadásul az e-furgonok akkumulátorait megújuló forrásból származó árammal töltik fel a DHL Express telephelyén.

DHL
Nagy flottabővítés a DHL-nél: megduplázzák elektromos furgonjaikat Budapesten / Fotó: DHL Expressz Magyarország

A flottabővítéssel a DHL Express vállalat újabb fontos lépést tesz a globális klímacéljai irányába, amelyekben vállalta, hogy 2030-ig a szállítmányozásban és kézbesítésben használt járműveinek 60 százalékát elektromosra cseréli, a többi járművét pedig 30 százalék fölötti arányban fenntartható üzemanyaggal üzemelteti világszerte, majd 2050-re eléri a teljesen karbonsemleges működést.

A mostani, jelentős budapesti zöldítés több mint 10 százalékkal csökkenti a DHL Express magyarországi szén-dioxid-kibocsátását. 

Emellett a vállalat az ország egész területén folytatja a kézbesítés és szállítmányozás dekarbonizálását: a cég által Magyarországon használt 170 furgon közül 43 már elektromosan üzemel.

A DHL Express 2021-ben megkezdte az elektromosautó-töltő hálózat kiépítését is. Jelenleg a budapesti telephelyén 59 ilyen töltőállomással rendelkezik, ezekhez fenntartható forrásból származó zöldáramot vásárol, vidéki telephelyein pedig már elkezdte a napelemek telepítését is. A cég budapesti, Ferihegy 1-es terminálnál működő épületei 100 százalékban megújuló energiával működnek.

„Minden termékünk és szolgáltatásunk esetében tudunk zöldalternatívát ajánlani, és ezzel nemcsak a saját karbonlábnyomunkat csökkentjük, hanem a velünk együttműködő ügyfeleknek is segítünk a közvetett módon – például a termékeik szállítása vagy elosztása során – keletkező kibocsátásukat mérsékelni. Erre növekvő igény van a fogyasztók részéről is, akik egyre inkább elvárják, hogy a küldeményeik karbonlábnyoma a lehető legkisebb legyen” – mondja Mészáros Ádám, a DHL Express magyarországi ügyvezető igazgatója.

A DHL Express a mostani zöldbővítéshez a Ford Közép- és Kelet-Európa Kft.-től választott Ford E-Transit furgonokat. 

Ezek teljes mértékben a DHL-futárok igényei alapján, egyedi felépítménnyel és belső kialakítással készültek. Például a sofőrfülke és a raktér a könnyebb és gyorsabb pakolás érdekében átjárható, továbbá a raktérben csúszásmentes polcrendszer van.

A globalizációnak továbbra is meghatározó marad a szerepe a világgazdaságban, így jók a szállítmányozási iparág növekedési kilátásai – nyilatkozta korábban a Világgazdaságnak Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A DHL Express az elmúlt években tetemes erőforrásokat fordított a digitális és zöldfejlesztésekre, és ezek az irányok meghatározók maradnak az előttünk álló években is. Az ügyvezető igazgató szerint a logisztikai iparág fejlődése szempontjából is nagyon fontos, hogy a kis- és középvállalkozások sokkal bátrabban nyissanak a külpiacok irányába, és ebben a DHL Express a maga eszközeivel igyekszik támogatást nyújtani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.