BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A légihatóság megint vizsgálja a Boeinget

Az amerikai légihatóság újabb lejárást indít a Boeing ellen. A biztonsági felügyeleti eljárásban vizsgálni fogják a kockázatértékelés minőségét, az erőforrások elosztását és a szabályozási követelmények betartását Boeingnél.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) pénteken közölte, hogy újra biztonsági vizsgálatot indít a Boeing ellen. Az ügynökség különösen szigorú felügyelet alá helyezte a repülőgépgyártót, amióta januárban az egyik utasszállítójának ötezer méter magasan kiszakadt az ajtaja.

Boeing 737 plant in Renton sets out to close quality gaps
Boeing 737-est gyártanak a képen /Fotó: AFP

A legújabb eljárásban vizsgálni fogják a kockázatértékelés minőségét, az erőforrások elosztását és a szabályozási követelmények betartását. Mindez várhatóan három hónapig fog tartani az FAA közlése szerint.

A hatóság pont egy héttel azután jelentette be az újabb felülvizsgálati eljárást, hogy a közlekedési minisztérium illetékes hivatala kijelentette, hogy

az FAA-nak nincs hatékony rendszere a repülőgépgyártó egyes gyártóüzemeinek felügyeletére.

A Boeing készséggel áll a felülvizsgálat elé a repülésbiztonság érdekében – értesült a Reuters.

Az FAA februárban befejezett ellenőrzése a Boeingnél 97 esetben talált szabálytalanságot, amelyek „a Boeing gyártási folyamatainak ellenőrzésével, az alkatrészek kezelésével és tárolásával, valamint a termékellenőrzéssel kapcsolatos problémákra terjedtek ki” az amerikai szenátus jelentése szerint. Ráadásul az ügynökség 23 olyan példát talált, amikor az alkalmazottak „nem követték a folyamatokat vagy nem rendelkeztek megfelelő szakértelemmel”.

Fokozódnak a Boeing gondjai, a légitársaságoknak kezd elegük lenni a csúszásokból

Folyamatosan nőnek a több mint egy hónapja tartó sztrájk veszteségei. A Boeing felemészti a készpénzét, van, aki már a csődöt sem zárja ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.